Vår arbetsplats & kultur

Anställda

Connect

Vi har ställt några frågor till våra medarbetare

Love svarar på några frågor om do-be consulting

Hur skulle du kort beskriva dig själv som person?

Jag är en nyfiken person som ständigt vill lära mig mer om samhället och om olika branscher. Detta passade väl in i rollen som managementkonsult på do-be consulting och var en stor anledning att jag sökte mig hit. Jag uppskattar frihet i arbetet och eget ansvar vilket är något som uppmuntras inom do-be consulting.

Jag är även en social person som tycker om att träffa nya människor. I mötet med personer finns stor kunskap som jag upplever att man får användning av i yrket som managementkonsult. 

Vad tycker du om do-be consulting som arbetsgivare och företag?

Jag sökte mig till do-be då jag kände att jag skulle passa in i deras jordnära attityd till Management Consulting. Det märktes redan i början av rekryteringsprocessen att det här var en konsultfirma som skiljde sig åt i både inställning och tillvägagångssätt jämfört med de större firmorna. do-be är entreprenöriella, snabbrörliga och fokuserar på kundens långsiktiga bästa via skräddarsydda lösningar. Dessa värderingar är för mig moderna och relevanta och jag känner att do-be är ett företag som tänker långsiktigt, både för kunderna och för oss anställda. 

Om du skulle rekommendera andra att börja jobba på do-be consulting, vad skulle du lyfta fram då?

Först och främst skulle jag säga att det är en arbetsplats där du får mycket ansvar och frihet i dina arbetsuppgifter. Förtroendet inom företaget är högt och alla hjälps åt för att gemensamt ta fram den bästa lösningen för kunden. Nivån på leveransen är hög men det finns ingen rivalitet eller konkurrens konsulterna emellan. Det är en utvecklande miljö där du som konsult utmanas under goda omständigheter och där alla hjälps åt för att säkerställa den bästa leveransen.

Vidare skulle jag framhäva den goda stämningen på företaget och alla kompetenta och trevliga individer som arbetar här. Vi är ett litet, sammansvetsat gäng där alla bidrar med sin unika kompetens. 

Sara svarar på några frågor om do-be consulting

Hur skulle du kort beskriva dig själv som person?

Jag är en kreativ och engagerad person som stimuleras av att interagera med människor i olika miljöer, vilket gjorde att rollen som managementkonsult på do-be consulting passade mig bra. På do-be får man mycket ansvar och frihet i sin yrkesroll och det finns därför ett stort utrymme för kreativitet. Efter flera år i rådgivande roller har jag utvecklat ett lösningsorienterat arbetssätt för att snabbt sätta mig in i mina kunders förutsättningar och mål, vilket är kunskaper man får stor användning av i yrket som managementkonsult. 

Vad tycker du om do-be consulting som arbetsgivare och företag?

Det bästa med do-be consulting är att vi är ett litet bolag som arbetar entreprenöriellt och vi lägger mycket fokus på att skapa långsiktiga lösningar för kunderna. En fördel är alla trevliga och drivna kollegor och det stora nätverket av underkonsulter. Jag uppskattar också att do-be consulting har en framåtinriktning som baseras på att jobba verksamhetsnära med kunder. Vi jobbar med våra kunder, inte för dem.

Om du skulle rekommendera andra att börja jobba på do-be consulting, vad skulle du lyfta fram då?

På do-be consulting förväntas alla konsulter ta ett stort ansvar kring leveranser och för sin egen utveckling. För att kunna göra detta finns en stor frihet i yrkesrollen som konsult och möjlighet att driva intressanta projekt i flertalet olika branscher. En annan aspekt jag vill framhäva om do-be är att det finns stor transparens och utrymme för att tänka nytt, där alla konsulter får möjlighet att bidra till företagets utveckling med sin kompetens. 

Oskar svarar på några frågor om do-be consulting

Hur skulle du kort beskriva dig själv som person?

En driven, ambitiös och lösningsorienterad person som är oerhört nyfiken på att lära sig nya saker, kunskaper, områden och branscher. Till detta kommer en positiv attityd med fokus på att vara den förändring jag själv vill se, något jag försöker använda i mina uppdrag och åtaganden. Det finns även en förkärlek till att mäta och följa upp allt mellan himmel och jord, vilket det har förts livliga diskussioner om på kontoret. 

Vad tycker du om do-be consulting som arbetsgivare och företag?

Som den enda personen under 35 år (även 30) så är det som att ständigt ha 6 mentorer runt omkring en som man kan vända sig till. Med det till antalet få anställda, finns det även stora möjligheter att ta egna initiativ samt generera förslag och idéer som kan driva do-be consulting framåt. Något som utmärker do-be consulting är de ramavtal man har vunnit trots att man kan betraktas som en liten spelare jämfört med de stora konsultbolagen. Vilket egentligen belyser motsatsen och visar på att kompetensen och kapaciteten inom företaget är väldigt hög. Att vi dessutom har etablerat ett brett nätverk med samarbetspartners som genomgår en snarlik rekryteringsprocess som anställda, säkerställer att det finns en hög kompetens i do-be consultings varumärke.  

Om du skulle rekommendera andra att börja jobba på do-be consulting, vad skulle du lyfta fram då?

do-be consulting strävar åt att alla konsulter ska ha livsbalans och idén samt logiken bakom livsbalans är väldigt intressant och tankeväckande, den får ni ta del av om ni blir en av oss. Livsbalans går ut på att anställda ska ha en balans mellan arbetsliv, fritid och egen tid. Samtidigt skulle jag lyfta fram att vi arbetar mot flera olika branscher och kan erbjuda ett brett spektrum av uppdrag för dem som gillar att arbeta i flera branscher.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor